Wanneer komt Clubhouse beschikbaar voor Android?

Update mei 2021: Inmiddels is Clubhouse beschikbaar voor Android! Hoera, luisteren en kletsen maar 🙂

Het nieuwste social media platform dat volledig audio-based is: Clubhouse. Mensen die het gebruiken zijn er lyrisch over. Het is nog zeer exclusief en alleen beschikbaar met een uitnodiging. Bovendien kan je er alleen gebruik van maken als je een Apple device hebt. Maar wanneer komt Clubhouse beschikbaar voor Android?

Wat is Clubhouse?

Heb jij al van Clubhouse gehoord? Het is een nieuw social  media platform dat gebaseerd is op audio. Er worden dus echt gesprekken gevoerd, of presentaties gehouden. Eigenlijk net alsof je in een online conference call zit. Alleen dan talloze gesprekken en gespreksonderwerpen waar je aan kan deelnemen. Je kunt meeluisteren of actief participeren in het gesprek. Als je het niet interessant vindt, kan je weer stilletjes vertrekken. 

Er zijn dus verschillende ‘kamers’ waar je kunt meeluisteren. Super interessant om zo veel kennis te vergaren en in contact te komen met anderen. En omdat je echt het gesprek aan gaat (dus niet chatten), leer je mensen sneller en beter kennen. Ik vond een handig filmpje op Youtube waar het allemaal heel duidelijk wordt uitgelegd.

De populariteit van Clubhouse

Clubhouse is nog in een beginstadium en ze zijn er nog veel mee aan het testen. Toch is het in Amerika al razend populair. In Nederland is Clubhouse nu sinds een week of 4 beschikbaar. En ook hier begint het nu steeds populairder te worden.

Dat het zo populair is, komt onder andere doordat je niet zomaar kan deelnemen aan dit platform. Je kunt alleen toegang krijgen op basis van een uitnodiging (invite only). En die zijn heel schaars! Je kan jezelf op de wachtlijst plaatsen, of je moet iemand kennen die al toegang heeft. Deze persoon kan 2 mensen uitnodigen, en ze blijven voor altijd aan jou gekoppeld. De toegangskaartjes worden zelfs al online verkocht voor flinke bedragen! Meedoen is nu dus nog super exclusief. 

Is Clubhouse beschikbaar voor Android?

Nu heb ik een uitnodiging bemachtigd! En ik was super enthousiast om eens te gaan bekijken wat dit Clubhouse nu allemaal te bieden heeft. Helaas kwam ik er achter dat de app nu alleen nog maar werkt op iOS. Ik had dus een Apple device nodig. Laat ik nou een oude iPad in de la hebben liggen! “YES” dacht ik. Maar ik had iets te vroeg gejuicht, want de updates op deze iPad gaan maar tot versie 12.5 en je hebt minimaal versie 13 nodig voor de Clubhouse app. Dubbel pech dus!

Wanneer komt Clubhouse beschikbaar voor Android

En wanneer komt Clubhouse beschikbaar voor Android?

Dat is voor mij de vraag der vragen. Ik heb gezocht en gezocht, maar kan het antwoord niet vinden. Ik vond het echt een teleurstelling dat ik zelfs met uitnodiging nog steeds niet mee kan doen aan dit schijnbaar supergave platform. Ik hoop dus dat dit snel breder beschikbaar wordt gesteld. Óf dat ik toch nog ergens een iPhone kan komen die wel systeemupdate 13 heeft. Maar wanneer komt Clubhouse beschikbaar voor Android? Niemand die het écht weet. De makers van de app zeggen dat het de bedoeling is dat dit voor iedereen beschikbaar wordt, dus ik wacht nu maar rustig af…

Vond je dit een leuk artikel? Volg ons op Instagram en krijg regelmatig inspiratie voor ondernemers!