6 gratis diensten waar je als ondernemer niet zonder kan

Er zijn heel wat diensten die ons leven als ZZP-ers een heel stuk makkelijker maken. En het mooie is, de meeste van deze diensten zijn gewoon gratis! Hieronder een overzicht van de 6 gratis diensten waarvan wij denken dat je als ondernemer niet zonder kan.

1. Unsplash – voor prachtige foto’s

In je communicatie kan je niet zonder goed beeldmateriaal. Hoe fijn is het dat er dus een site is waar ze en mooie foto’s hebben met een fijne zoekfunctie en dat de foto’s gratis zijn. Met een kleine verwijzing kan je ze bedanken voor het gebruik van de foto. 

Gratis diensten voor ondernemers: Unsplash

2. Rompslomp – voor snelle facturen

Jippie, je mag je eerste factuur sturen! Maar hoe? Mijn tip is om gebruik te maken van Rompslomp. Je zet er je logo in en je bedrijfsgegevens en binnen 5 minuten komt er een prachtige factuur uit rollen. Ik heb jarenlang lopen klooien met Photoshop en nu ik weet dat het zo veel eenvoudiger kan wil ik niet meer anders. Rompslomp zet de juiste BTW erin en geeft het het juiste factuurnummer. Ook voor offertes werkt het fijn. Inmiddels ben ik over naar de betaalde versie, zodat ik ook kan bijhouden welke factuur betaald is.

Gratis diensten voor ondernemers: Rompslomp

3. Google Analytics – voor inzicht in jouw website

Meten is weten en dat is echt zo. Ik houd maandelijks bij hoeveel bezoekers er op mijn website komen en wat de meest bekeken pagina is en waar bezoekers vandaan komen. Dan kan zijn via 4 kanalen, namelijk social, referal, direct en organisch. Door te weten waar mensen vandaan komen en waar ze op je site heen gaan, kan jij je site verbeteren en optimaliseren. 

Gratis diensten voor ondernemers: Google Analytics

4. Trello – voor een overzichtelijke actielijst

Ik gebruik (of misbruik) Trello voor bijna alles: ideeënlijst, braindump, to do lijst, backlog, contentkalender, noem maar op. Ik gebruik daarvoor wel meerdere borden, anders zou ik het overzicht kwijt raken. Het grote voordeel is dat het makkelijk op een PC te benaderen is via trello.nl en via een app op je telefoon, dus als ik ‘s avonds in bed lig en nog wat bedenk, dan schrijf ik dit ook altijd nog even op. 

Gratis diensten voor ondernemers: Trello

5. Keeping – voor het bijhouden van je uren

Ondanks dat we je sterk adviseren om je diensten in pakketvorm aan te bieden bij jouw klant, raden we je ook aan om (zeker in het begin) goed bij te houden hoeveel uur je met een klus bezig bent. Hierdoor krijg je inzicht of de prijs van jouw pakket juist is of dat de prijs omhoog moet. 

Gratis diensten voor ondernemers: Keeping

6. Canva – voor een professionele uitstraling van jouw merk

In Canva heb je super goede tools om aan de slag te gaan met de visuals van jouw merk. Van logo tot social post en van presentatie tot moodboard. Je kan het zo gek niet bedenken of Canva heeft er een waslijst van uiteenlopende templates van.

Gratis dienst voor ondernemers: Canva

Dit zijn de 6 gratis diensten waar je als ondernemer niet zonder kan. Heb jij er nog meer die we moeten weten? Deel het met ons op Instagram!

Vond je dit een leuk artikel? Volg ons op Instagram en krijg regelmatig inspiratie voor ondernemers!