Mijn 7 boekentips voor jou: de beste boeken over ondernemen

Ik ben echt een boekenwurm, dus sinds ik ondernemer ben lees ik naast boeken voor de ontspanning ook heel graag over het vak ondernemen. Ik houd heel erg van praktische boeken voor ondernemers. Ik lees boeken het liefst in het Nederlands, maar veel zijn vertaald uit het Engels. Hierbij mijn favorieten in volgorde van startend ondernemer tot meer geavanceerde ondernemer:

Tip 1: Vind je ikigai – het werkboek

Dit was voor mij het startpunt als fulltime ondernemer. Ikigai beschrijft het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven en dit boek is een praktisch vervolg van de theorie. Je ikigai is de overlap tussen waar je goed in bent, waar je van houdt, waar mensen voor willen betalen en wat mensen nodig hebben. Ik heb het boek gekocht op Schiphol en tijdens mijn reis de verschillende opdrachten gemaakt die in het boek stonden. Daarna was voor mij helder wat ik wilde gaan doen en wat de eerste stappen waren die ik moest gaan zetten. Toen ik terugkwam in Nederland heb ik gelijk mijn baan opgezegd en ben ik ervoor gegaan!

Koop hem hier op Bol.com.

Tip 2. Creative personal branding

Ook weer een hele praktische gids die laat zien hoe je als klein bedrijf toch het verschil kan maken tussen het geweld van grote bedrijven met personal branding. Met goede onderbouwing waarom het werkt en hoe je het aanpakt voor jouw situatie. Mooi dat het echt geschreven is voor deze tijd en met een blik op de toekomst.

Koop hem hier op Bol.com.

Tip 3. Steal like an artist

Voor veel mensen in de creatieve industrie is het vaak een struggle hoe je nieuwe ideeën kan genereren zonder ze te jatten. Kleon legt uit hoe je kan laten inspireren door anderen zonder je schuldig te voelen. Voor mij een eye-opener. Ook geeft Kleon tips over hoe je je ideeën kan verzamelen. Ander groot pluspunt is dat het erg makkelijk leest.

Kopen op Bol.com

Tip 4. Getting things done

Dit boek is speciaal voor ondernemers die wel wat meer overzicht in hun hoofd kunnen gebruiken. Waar bij hun to do list steeds maar langer wordt ipv korter en niet weten hoe ze daar structuur in aankunnen brengen.

– Zit jouw hoofd altijd vol met actiepunten en ideeën, waardoor het heel druk is in je hoofd?
– Is je emailbox altijd vol met mails waar je nog wat mee moet?
– Word je tijdens je werk afgeleid door binnenkomende mailtjes?
– Gebruik je op diverse plekken lijstjes, maar je hebt niet op 1 plek het hele overzicht?
– Ben je regelmatig dingen kwijt?

Als jij één of meerdere van bovenstaande vragen met JA kunt beantwoorden, dan is dit boek geschikt voor jou!

Ik heb veel verschillende effectiviteitstrainingen gevolgd, maar dit geeft voor zowel prive als werk hele goede en praktische handvatten die ik nog steeds trouw toepas en waar ik inmiddels niet meer zonder zou kunnen.

Koop dit boek op Bol.com

Tip 5. De online marketing tornado

Tonny en Martijn geven een heel eerlijk kijkje in hun keuken van jarenlange online ondernemers-ervaring. Super waardevol, omdat ze geen geheimen hebben en hun missers en successen delen. Waarom je website een must is als basis tot en met het opzetten van een goede community. Ze verkopen alle software die je hiervoor nodig hebt voor een maandelijks betaalbaar tarief, dus dit boek is de ultieme promotie van hun producten, maar daardoor niet minder goed. 

Koop dit boek op Bol.com

Tip 6: Een werkweek van 4 uur

Een bijzonder en inspirerend levensverhaal met veel wijze lessen die je op een andere manier naar ondernemen laten kijken. Na het lezen van het boek had ik niet direct de behoefte om ook een werkweek van 4 uur te hebben (Ferris noemt op het einde ook een hele lijst met nadelen van maar 4 uur werken), maar ben ik wel een aantal zaken op een andere manier aan gaan pakken.

Het leest prettig en alhoewel het lang niet allemaal toepasbaar zal zijn voor veel mensen, prikkelt het wel je fantasie.

Koop dit boek op Bol.com

Tip 7. Rijke pa, arme pa

Dit boek geeft je weer een hele andere kijk op waarom de rijken steeds rijker worden en de armen vaak arm blijven. Als je op zoek bent naar mogelijkheden voor passief inkomen, is dit wel een must-read. Grappig om te lezen dat Kiyosaki nog steeds wel werkt, ondanks dat het niet meer nodig is voor zijn inkomen. 

Koop dit boek op Bol.com

Dit zijn mijn favorieten. Ik ben natuurlijk benieuwd welk boek ik nog meer gelezen moet hebben volgens jou! Laat je het me weten in een reactie hieronder of via de mail op info@businessboostersbymm.com

Vond je dit een leuk artikel? Volg ons op Instagram en krijg regelmatig inspiratie voor ondernemers!