“Iedereen” is geen ideale klant

Dit klinkt waarschijnlijk tegenstrijdig, maar hoe specifieker de groep is waar je je op richt, des te groter de kans van slagen is. Leef je even in met dit voorbeeld: Je gaat naar de winkel en je bent op zoek naar een dagcreme en het liefst ook nog iets wat helpt voor je lijntjes rond je ogen. Op de plank in de winkel staan twee soorten: Een potje dagcreme van merk A kost 5 euro en is voor diverse leeftijden, van jong tot oud. Een potje dagcreme is van merk B kost 25 euro en is specifiek voor vermindering van rimpels en versteviging van je huid. Waar ga jij voor? 

De strategie van Hendrick’s gin

Een merk wat bewust heeft gekozen voor een hele specifieke doelgroep is Hendrick’s Gin. Inmiddels stikt het van de verschillende merken gin en waarschijnlijk kan jij er zo ook een hele lijst van opnoemen; Bombay Sapphire (blauwe fles), Beefeater, Tanqueray (met die groene fles). Het Schotse merk Hendrick’s Gin zit in mooie klassieke apothekersfles doet vermoeden dat het merk al honderden jaren bestaat, maar het is pas 20 jaar oud. Hoewel het merk nog niet zo oud is, vertelt de website een ander kleurrijk en extravagant verhaal.

De doelgroep van Hendrick’s wordt gedreven door de hang naar het onbekende. Ze houden van een beetje provocatie en proberen graag nieuwe dingen. Gewoon is voor deze groep niet goed genoeg. Het motto van Hendrick’s is niet voor niets: It’s not for everyone. Deze ginlovers houden van ‘het exotische’ en hebben ze veel kennis over reizen, cultuur en geschiedenis. Kortom; de urban hipster. 

Alle content die ze maken, sluit hier perfect op aan. Met behulp van storytelling zorgt het merk dat hun doelgroep zich onderdompelt in Hendrick’s wereld. Dat doen ze onder andere met mooie literaire verhalen, een kunstzinnige huisstijl en originele events. Hendrick’s gin is hiermee heel succesvol bij deze doelgroep en is sinds een aantal jaar niet meer weg te denken uit kroegen en bars. 

Hoe specifiek is jouw doelgroep nu? Kan het nog specifieker?

Vond je dit een leuk artikel? Volg ons op Instagram en krijg regelmatig inspiratie voor ondernemers!